Verkostoitumista

Verkostomaisen toimintatavan ja alueellisen kehittämistyön oppikoulun sain työskennellessäni eTampere-tietoyhteiskuntaohjelman viestintäassistenttina.  Monipuolinen tehtäväkenttä sidosryhmätapahtumien tekijänä ja eri alojen toimijoiden yhteensaattaminen sekä yhteistyömallien kehittäminen olivat viestinnällisten työtehtävien ohella työni keskeisimpiä elementtejä. 

Tällä hetkellä Tampereella jatkuu Tampereen tuottajien epävirallisten  aamukahvitilaisuuksien jatkumona Tuottajien aamukahvit Pirkanmaan luovien tuottajien ylläpitämänä.  Verkosto organisoi aiemmin myös Tuottaja - Taiteilija matchmaking -tilaisuuksia. Matcheja on järjestetty kolme kertaa: Teatterikesässä 2015 ja tammikuussa 2016, sekä elokuussa 2016.

Olen toiminut tuottajana ja kulttuurialan kehittäjänä monessa eri roolissa: omassa osuuskunnassa, palkkatyöläisenä julkisella sektorilla korkeakoulussa, useissa yhdistysmuotoisissa taustaorganisaatiossa sekä talkoolaisena musiikkitapahtumissa.  Näissä kaikissa yhdistyy verkostomainen toimintatapa ja kyky hallita moninaisia kokonaisuuksia.

Osuuskuntamme ja Pirkanmaan luovat tuottajat ry ovat itsessään jo omia pieniä verkostoja kulttuurialan ammattilaisista. Toimintaperiaatteenamme myös on, että jos emme itse pysty asiakasta palvelemaan, välitämme töistä tietoa laajalle verkostollemme eteenpäin.  

Minulla on ympärilläni laaja verkosto alan toimijoita:  kulttuurituottajia, kehittäjiä, tapahtumajärjestäjiä, esiintyjiä ja teknistä henkilökuntaa. Kaikkien koulutuksien ja töiden kautta verkosto kasvaa edelleen. Ammattialan verkostoista aktiivisessa käytössäni ovat kollegiaaliset Tampereen tuottajat, kulttuurituottaja YAMK-opintojen ja Metropolian kulttuurituottajien verkostot, sekä yhteydet entisiin ja nykyisiin kollegoihin korkeakouluissa. Projektikumppanuuksien kautta eri kulttuuri- ja elintarvikealan organisaatiot ja aluekehittämisen toimijat ovat tulleet hyvin tutuiksi.

Huonosti käyttäytyvät naiset ovat laaja verkosto naisia, joiden mielestä tietoyhteiskuntaa ei pidä kehittää tekniikka edellä. Verkosto on muodostunut 2000-2005 eTampere-tietoyhteiskuntaohjelman toiminnan aikana. HKN järjesti seminaareja Mindtrek -mediaviikolla sekä vapaamuotoista kulttuuritoimintaa.

Opiskeluaikana toimin aktiivisesti opiskelijayhdistys TKO ry:ssä (sosiaalipoliittinen sihteeri ja varapuheenjohtaja), joka nykyisin toimii Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TAMKOn ainejärjestönä. Olin myös TAMKOn hallituksen jäsen. Opiskeluajoilta on jäänyt monta hyvää kontaktia elämään nykyisten töidenkin hyödynnettäväksi Pirkanmaan alueelta.